Για ένα Happy End ελπίζουμε!


Tώρα που οι Ημέρες Καριέρας τελείωσαν με ένα καλό τέλος για όλους εμάς που εργαστήκαμε για αυτές, μπορούμε να ελπίζουμε και να ευχόμαστε το ίδιο και για όλους όσους ψάχνουν εργασία. Μακάρι να ζήσουν ένα happy end σύντομα!

 

Οι Ημέρες Καριέρας 2017 λοιπόν πραγματοποιήθηκαν για 18η χρονιά στις 14 και 15 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από το kariera.gr, το μεγαλύτερο website στην Ελλάδα για την εργασία και μέλος του δικτύου CareerBuilder.com. Εργασία, εκπαίδευση, καινοτομία και νέες ιδέες συναντήθηκαν με περισσότερες από 50 εταιρίες να δίνουν το παρών αναζητώντας τους νέους τους συνεργάτες. Παράλληλα, εξειδικευμένοι σύμβουλοι και recruiters, κατατόπισαν τους επισκέπτες σε θέματα βιογραφικού σημειώματος, διαχείρισης συνέντευξης και επαγγελματικού προσανατολισμού. Για τέταρτη χρονιά,  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και το Up Event, το πιο αισιόδοξο event της πόλης  στο αμφιθέατρο του 9.84.

Οι Ημέρες Καριέρας 2017 απευθύνθηκαν σε όλους: νέους που αναζητούν εργασία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, εργαζόμενους που θέλουν να εξελίξουν την επαγγελματική τους πορεία, αλλά και όσοι θέλουν να σχεδιάσουν μαζί με εξειδικευμένους συμβούλους, βήμα-βήμα, το επιχειρηματικό τους πλάνο, τελειόφοιτους που αναζητούν τις καλύτερες λύσεις για σπουδές εντός και εκτός συνόρων, φοιτητές και πτυχιούχους που ενδιαφέρονται για τα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Up event

Ο παραολυμπιονίκης της κολύμβησης,  Αντώνης Τσαπατάκης, η ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Νανούρης, η δημοσιογράφος Αννα Μπουσδούκου, ο Γιάννος Μητσός, Senior Advisor, Αναπτυξιακές Πολιτικές στον ΣΕΒ, o Director, ο Head of Messenger Business at Facebook, Στέφανος Λουκάκος, η Ελένη Στεφανίδου από το People’s Trust, η Μαρία Αρναουτάκη, Όλγα Αζιλαζιάν και Ροσάννα Μόρτογλου, Co Founders της FPower, η Ιλιάδα Κορθά των Living Postcards, ο Σωτήρης Λυμπερόπουλος από το radiki.gr, o Γιώργος Τσώλης από το Εναλεία, ο Δημήτρης και Φανίκος Γκιρλέμης του ομώνυμου οινοποιείου είναι μερικοί από τους καλεσμένους που μέσα από το προσωπικό τους παράδειγμα παρουσίασαν τις τάσεις στην εργασία και πρότειναν τον δικό τους τρόπο για να κάνουμε πραγματικότητα τα όνειρά μας.

Eν κατακλείδι…

Η προσωπική μου αίσθηση, ως οικοδέσποινας του Up Event αλλά και ως συνεργάτη του kariera.gr εδώ και κάποια χρόνια είναι ότι οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από χειροπιαστή και έμπρακτη βοήθεια όταν αυτή είναι αληθινή. Και οφείλουν να κάνουν όλοι ό,τι περνάει από το χέρι τους, με τις γνώσεις που έχουν και με την ψυχή τους, για να συμβάλλουν στο χτίσιμο μιας πιο δίκαιης κοινωνίας. Οφείλουμε όλοι στον διπλανό μας, οφείλουμε όλοι να προσφέρουμε όσα γνωρίζουμε και όσα περισσότερα μπορούμε για να συνδράμουμε στην επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του σήμερα. Η ανεργία δεν αφορά μόνο τον άνεργο: εν δυνάμει μας αφορά όλους και πάνω από όλα μας αφορά στο επίπεδο της δημιουργίας μιας ισόνομης ευημερούσας κοινωνίας. Κανείς δεν προοδεύει μόνος του. Μόνο τα «μικρά» σύνολα και οι ομάδες μπορούν να πάνε μπροστά το ευρύτερο σύνολο γιατί το «σύνολο», ως έννοια και μόνο, αφορά πολλούς. Οι Ημέρες Καριέρας δεν είναι απλά μία μεγάλη διοργάνωση. Είναι η αφορμή για τη συνάντηση πολλών δυνάμεων, είναι μια χαραμάδα ελπίδας, είναι το πρώτο βήμα για ένα πιο δίκαιο αύριο. Από ανθρώπους για ανθρώπους.

 

Της Μίας Κόλλια

 

 

 

 

 

 

 

 


Για ένα Happy End ελπίζουμε!

Leave a Reply