Είναι θέμα… αντοχής

standing leader
Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται -κι αυτή την ώρα, η ανθεκτικότητα είναι εκείνη που θα ξεχωρίσει τον καλό ηγέτη. Δείτε πώς θα τα καταφέρετε.

Της Μίας Κόλλια,

Είναι εκπληκτικό το πόσο γρήγορα η πανδημία του κορωνοϊού έχει ανατρέψει τις περισσότερες βασικές προσδοκίες μας για τον κόσμο. Ελπίζουμε για μια επιστροφή στην κανονικότητα, κανείς όμως δεν ξέρει ποτέ ή ποια θα είναι αυτή η κανονικότητα ακριβώς. Αυτή την περίοδο, οι υπάλληλοί σας, οι πελάτες, οι συνεργάτες και οι επενδυτές σας περιμένουν από εσάς να τους παρέχετε μια συναισθηματική υποστήριξη αλλά και προτάσεις για εποικοδομητική δράση. Για να αντεπεξέλθετε, πρέπει να αξιοποιήσετε και να μεγεθύνετε την ικανότητά σας να ξεπερνάτε τα εμπόδια.

Παρακάτω, παραθέτουμε πέντε βήματα για να γίνετε ένας πιο «ανθεκτικός» ηγέτης.

1. Συνειδητοποιήστε ότι είναι φυσιολογικό να μην αισθάνεστε καλά: Αυτή την περίοδο επικρατεί παντού μια αστάθεια. Είναι φυσιολογικό να νιώθετε συναισθήματα όπως φόβο, απώλεια, σύγχυση και αδυναμία σκέψης. Εάν αφήσετε ελεύθερο τον εαυτό σας να αποδεχτεί αυτά τα συναισθήματα, έχετε κάνει το σωστό πρώτο βήμα.

2. Μοιραστείτε τα συναισθήματά σας με τους ανθρώπους σας: Για να γίνετε ανθεκτικός ηγέτης σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, μοιραστείτε τα συναισθήματά σας με συνεργάτες που εμπιστεύεστε. Από αυτές τις συζητήσεις, θα μάθετε πώς αισθάνονται κι άλλοι στη θέση σας, οι οποίοι θα σας βοηθήσουν να βρείτε τα σωστά λόγια που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε όταν αλληλεπιδράτε με αυτούς που περιμένουν να τους καθοδηγήσετε.

3. Δώστε τις σωστές διαστάσεις στην κατάσταση που βιώνει όλος ο κόσμος: Ανατρέχοντας στην ιστορία, στο μακρινό αλλά και στο πιο κοντινό παρελθόν, θα θυμηθείτε ότι η ανθρωπότητα έχει περάσει από πολλές δύσκολες καταστάσεις, ακόμη και από παγκόσμιους πολέμους, και παρ' όλα αυτά συνέχισε να υπάρχει και να δημιουργεί. Κάποιες από αυτές τις στιγμές της Ιστορίας μάλιστα ήταν πολύ χειρότερες από τη σημερινή. Στο κάτω κάτω, σήμερα, μπορούμε να προμηθευτούμε τρόφιμα από το σούπερ μάρκετ, έχουμε καθαρό νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και πρόσβαση σε πληροφορίες και ψυχαγωγία. Επίσης, το πιο σημαντικό, το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης είναι καλύτερο από ό,τι ήταν παλιά και υπάρχει εύλογη ελπίδα ότι θα ανακαλυφθεί ένα εμβόλιο σύντομα. Αυτές οι σκέψεις μπορούν να καθησυχάσουν τις ανησυχίες σας και με τη σειρά σας να τις μεταφέρετε στους υπαλλήλους που διοικείτε. Σίγουρα θα τους εμψυχώσετε.

4. Επιλύστε πρώτα τα πιο σημαντικά προβλήματα: Το πρώτο και πιο σημαντικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσετε ως ηγέτης είναι το πώς θα ξανασυνδεθείτε συναισθηματικά με τους εργαζόμενους, που εξαρτώνται από εσάς. Να ξέρετε ότι οι υπάλληλοί σας δεν θα νοιαστούν ιδιαίτερα για το πώς θα λύσετε τα επιχειρηματικά σας προβλήματα, αν δεν νιώθουν το ενδιαφέρον σας γι' αυτούς. Γενικά θα πρέπει να επικοινωνήσετε αυτό το ενδιαφέρον, έστω μέσω τηλεδιάσκεψης, και με τους πελάτες, τους συνεργάτες και τους επενδυτές σας. Έτσι, ο σκοπός σας να λύσετε τα πολλά επιχειρηματικά προβλήματα που βρίσκονται μπροστά σας θα είναι πιο εύκολος. Συγκεντρώστε μια ομάδα έμπειρων στελεχών, ορίστε στόχους, διαμορφώστε στρατηγικές, αποκτήστε συναίνεση σχετικά με τον τρόπο υλοποίησής τους και θα λάβετε αποτελέσματα.

5. Υιοθετήστε ένα μοντέλο «αντοχής» στις σκέψεις και τις ενέργειές σας: Για να διατηρήσετε μια δυναμική, πρέπει να σκέφτεστε και να ενεργείτε με τρόπους που θέλετε να μιμηθούν οι άνθρωποί σας. Συνεχίστε να τους ρωτάτε τι κάνουν, τι προβλήματα αντιμετωπίζουν με το αντικείμενο της δουλειάς τους και μεταδώστε τους μια θετική στάση απέναντι στα θέματα που παρουσιάζονται.

Photo by Mathias Jensen on Unsplash


Είναι θέμα… αντοχής
Tagged on:     

Leave a Reply