Πώς να δημιουργήσετε ένα ερωτηματολόγιο για την αγγελία σας


To ερωτηματολόγιο θα σας βοηθήσει να κάνετε ένα πρώτο screening, μια πρώτη διαλογή δηλαδή στα βιογραφικά που λαμβάνετε. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για να μπορέσετε να φιλτράρετε τους υποψήφιους που ταιριάζουν περισσότερο στις ανάγκες της εταιρείας σας. Οι ερωτήσεις θα πρέπει να είναι σχετικές με τα προσόντα που επιθυμείτε να έχει ο κατάλληλος υποψήφιος.

Έχετε την επιλογή να συνδέσετε το ερωτηματολόγιό σας από την αρχή της ανάρτησης της αγγελίας σας ή και κατά την διάρκεια .

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δημιουργήσετε ένα δικό σας ερωτηματολόγιο:

 1. Μπείτε στον λογαριασμό σας πληκτρολογώντας το e-mail και το password σας.
 2. Μόλις συνδεθείτε, επιλέξτε Αγγελίες & Αιτήσεις από το πάνω-αριστερά τμήμα της οθόνης.
 3. Από την λίστα αριστερά, πατήστε στην επιλογή Ερωτηματολόγια.
 4. Στη σελίδα Τα Ερωτηματολόγιά μου, επιλέξτε Προσθήκη Ερωτηματολογίου.
 5. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για το ερωτηματολόγιό σας. Ιδανικά βάλτε ένα όνομα που θα σας θυμίζει τη θέση εργασίας για την οποία πρόκειται. Π.χ. Ερωτηματολόγιο για marketing assistant. Βάλτε επίσης ένα εισαγωγικό κείμενο όπως «Παρακαλώ απαντήστε στις παρακάτω ερωτήσεις» αν οι ερωτήσεις σας θα είναι γραμμένες στα ελληνικά ή “Please answer the following questions carefully” αν οι ερωτήσεις σας θα είναι στα αγγλικά. Πατήστε Αποθήκευση.
 6. Αφού έχετε δημιουργήσει το ερωτηματολόγιό σας, επιλέξτε Προσθήκη Ερώτησης.
 7. Θα σας δοθεί η δυνατότητα να διαλέξετε ανάμεσα στους εξής τύπους ερωτήσεων:
  • Ελεύθερο Κείμενο
  • Με ανοιχτή απάντηση (αριθμό)
  • Με ανοιχτή απάντηση (ημερομηνία)
  • Πολλαπλής επιλογής
  • Πολλαπλής επιλογής με βαθμολογία

Ο πιο δημοφιλής και βοηθητικός τύπος ερώτησης είναι Πολλαπλής επιλογής με βαθμολογία. Με τις ερωτήσεις Πολλαπλής επιλογής με βαθμολογία, μπορείτε να λαμβάνετε τα βιογραφικά που έχουν πετύχει ένα minimum ποσοστό επί τις %. Αυτά με την υψηλότερη βαθμολογία θα αντιστοιχούν σε υποψηφίους που πληρούν περισσότερο τις προδιαγραφές της θέσης.

Για να δημιουργήσετε ερωτήσεις με πιθανές απαντήσεις που θα κρύβουν βαθμολογία 0%, 25%, 50%,75% και 100%, ακολουθείτε τα παρακάτω βήματα:

 1. Επιλέγετε τον τύπο ερώτησης Πολλαπλής επιλογής με βαθμολογία.
 2. Πληκτρολογείτε την ερώτηση, πχ. «Έχετε προϋπηρεσία σε αντίστοιχη θέση;»
 3. Προσδιορίζετε τη σειρά που θέλετε να έχει η ερώτηση σας στο ερωτηματολόγιο και τικάρετε (αν θέλετε) το πεδίο Αυτή η ερώτηση να είναι υποχρεωτική.
 4. Πληκτρολογείτε τις απαντήσεις που επιθυμείτε. Στις απαντήσεις μπορείτε να έχετε Ναι/Όχι, φράσεις μικρού μήκους και αριθμούς. Μπορείτε να έχετε πάνω από 2 πιθανές απαντήσεις, επιλέγοντας το Κάντε κλικ εδώ για να προσθέσετε άλλη μια απάντηση.
 5. Στο πεδίο Αξιολόγηση δίπλα σε κάθε απάντηση, βάλτε την κουκίδα στην επιθυμητή θέση ανάλογα με το τι βαθμολογία θέλετε να δίνει η συγκεκριμένη απάντηση στον υποψήφιο. Από αριστερά προς τα δεξιά έχει λιγότερη προς περισσότερη βαθμολογία και παίρνει τα προαναφέρθεντα ποσοστά 0%, 25%, 50%, 75%, 100%.
 6. Πατήστε Αποθήκευση και Συνέχεια.
 7. Ακολουθήστε τα ίδια βήματα και για τις επόμενες ερωτήσεις σας.
  Αφού ολοκληρώσετε το ερωτηματολόγιό σας, επιλέξτε  Μετακίνηση σε Ανενεργό.
 8. Δημιουργώντας την αγγελία σας, επιλέξτε το ερωτηματολόγιο σας να συνδεθεί  στο dropdownmenuΕπιλέξτε ένα ερωτηματολόγιο.
 9. Σε περίπτωση που η αγγελία σας είναι ήδη ενεργή, δημιουργήστε το ερωτηματολόγιό σας και επιλέξτε Επισύναψη/Αφαίρεση Θέσεων Εργασίας ->Αγγελίες χωρίς σύνδεση, και επιλέξτε την αγγελία με την οποία θέλετε να συνδεθεί το ερωτηματολόγιό σας. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να αποσυνδέσετε ερωτηματολόγιο από την αγγελία σας.

Για οποιαδήποτε απορία ή βοήθεια μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλέφωνο 2108115318 ή στο customercare@kariera.gr .


Πώς να δημιουργήσετε ένα ερωτηματολόγιο για την αγγελία σας

Leave a Reply