15 Tips επιτυχίας για νέους επιχειρηματίες

enterpreneurs
Ένας τρόπος για να επιτύχουμε επαγγελματικά είναι να παίρνουμε μαθήματα από αυτούς που έχουν ήδη πετύχει τους στόχους τους.

Της Μίας Κόλλια

Η παρουσία ενός μέντορα είναι ευλογία για έναν νέο επιχειρηματία. Επειδή όμως δεν συμβαίνει συχνά να βρούμε τον προσωπικό  επαγγελματικό μας γκουρού, ας δούμε κάποιες συμβουλές που θα μας βοηθήσουν να ξεκινήσουμε.

1. Προκαλέστε τον εαυτό σας: Ο Richard Branson λέει ότι το μεγαλύτερο κίνητρό του είναι να συνεχίζει να προκαλεί τον εαυτό του. Θεωρεί τη ζωή σαν μια μακρά πανεπιστημιακή εκπαίδευση, όπου μπορεί να μαθαίνει κάθε μέρα και περισσότερα. Μπορείτε κι εσείς το ίδιο.

2. Κάντε τη δουλειά που σας αρέσει: Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το να διευθύνετε μια  επιχείρηση χρειάζεται πολύ χρόνο. Ο Steve Jobs λέει ότι ο μόνος τρόπος για να είσαι ικανοποιημένος στη ζωή σου είναι να κάνεις τη δουλειά στην οποία πιστεύεις πραγματικά.

3. Πάρτε το ρίσκο: Ποτέ δεν γνωρίζουμε το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας, εκτός αν τις πραγματοποιήσουμε. Ο Jeff Bezos είπε ότι τον βοήθησε να πιστεύει ότι δεν θα μετανιώσει για την αποτυχία, αλλά θα μετανιώσει που δεν προσπάθησε.

4. Πιστέψτε στον εαυτό σας: Όπως είπε ο Henry Ford, «είτε νομίζετε ότι μπορείτε, είτε νομίζετε ότι δεν μπορείτε, έχετε δίκιο». Πιστέψτε ότι μπορείτε να πετύχετε και θα βρείτε τον τρόπο, μέσα από τα διάφορα εμπόδια. Εάν δεν το κάνετε, θα βρείτε μόνο δικαιολογίες.

5. Να έχετε ένα όραμα: Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Tumblr, David Karp, σημειώνει ότι επιχειρηματίας είναι κάποιος που έχει ένα όραμα για κάτι και μια επιθυμία να το δημιουργήσει. Κρατήστε το όραμά σας ξεκάθαρο ανά πάσα στιγμή.

6. Βρείτε τους σωστούς ανθρώπους: Ο Reid Hoffman, συνιδρυτής του LinkedIn, σημείωσε ότι ο ταχύτερος τρόπος να αλλάξετε τον εαυτό σας είναι να κάνετε παρέα με ανθρώπους που είναι ήδη αυτό που θέλετε να γίνετε.

7. Αντιμετωπίστε τους φόβους σας: Η υπερνίκηση του φόβου δεν είναι εύκολη, αλλά κάτι που πρέπει να γίνει. Η Arianna Huffington είπε κάποτε ότι διαπίστωσε ότι το θάρρος είναι όπως ένας μυς -όσο περισσότερο τον ασκούσε, τόσο ισχυρότερος γινόταν.

8. Ενεργοποιηθείτε: Ο κόσμος είναι γεμάτος από μεγάλες ιδέες, αλλά η επιτυχία έρχεται μόνο μέσω δράσης. Ο Walt Disney είπε κάποτε ότι ο ευκολότερος τρόπος να ξεκινήσουμε είναι να σταματήσουμε να μιλάμε και να αρχίσουμε να πράττουμε.

9. Πάρτε τον χρόνο σας: Κανείς δεν πετυχαίνει αμέσως, και όλοι ήταν κάποτε αρχάριοι. Όπως τόνισε με σύνεση ο Steve Jobs, «αν κοιτάξετε προσεκτικά, οι περισσότερες επιτυχίες πήραν πολύ χρόνο». Μη φοβάστε να επενδύσετε χρόνο στην επιχείρησή σας.

10. Δημιουργήστε μια σπουδαία ομάδα: Κανείς δεν πετυχαίνει μόνος του στις επιχειρήσεις. Δημιουργήστε τη δική σας μεγάλη ομάδα, για να ενισχύσετε την επιτυχία σας.

11. Επιλέξτε τους χαρακτήρες: Καθώς δημιουργείτε την ομάδα σας, δώστε βάση στον χαρακτήρα και στις αξίες αυτών των ανθρώπων. Μπορείτε πάντα να εκπαιδεύσετε κάποιον όσον αφορά τις δεξιότητες, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε τις αξίες κάποιου να ταιριάζουν με αυτές της εταιρείας σας.

12. Μάθετε από τα λάθη σας: Πολλοί επιχειρηματίες λένε ότι τα λάθη είναι ο καλύτερος δάσκαλός τους. Όταν μαθαίνετε από τα λάθη σας, πλησιάζετε στην επιτυχία -παρόλο που αρχικά αποτύχατε.

13. Γνωρίστε τον πελάτη σας: Ο Dave Thomas, ιδρυτής της Wendy's, ανέφερε ότι το να γνωρίζεις καλά τον πελάτη σου είναι ένα από τα τρία κλειδιά της επιτυχίας. Γνωρίστε αυτόν που εξυπηρετείτε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον και θα είστε σε θέση να δώσετε τις λύσεις που χρειάζεται.

14. Ξοδέψτε με σύνεση: Όταν ξοδεύετε χρήματα για την επιχείρησή σας, να είστε προσεκτικοί και να το κάνετε με σύνεση. Είναι εύκολο να ξοδέψετε πάρα πολλά για πράγματα που δεν είναι εντελώς απαραίτητα και να εξαντλήσετε το κεφάλαιό σας πολύ σύντομα.

15. Κατανοήστε τη βιομηχανία σας: Ο Tony Hsieh, ιδρυτής του Zappos, είπε κάποτε: «Μην παίζετε παιχνίδια που δεν καταλαβαίνετε, ακόμα κι αν βλέπετε πολλούς άλλους ανθρώπους να κερδίζουν χρήματα από αυτά». Η βαθιά κατανόηση του κλάδου σας είναι το κλειδί που θα σας οδηγήσει στην επιτυχία.

Photo by Armando Arauz on Unsplash


15 Tips επιτυχίας για νέους επιχειρηματίες
Tagged on:             

Leave a Reply