2020 – δύο εικοσάρια για όποιον πιάσει στόχο!

NY Resolution
Το τέλος κάθε έτους είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνουμε τον απολογισμό του χρόνου που πέρασε, των εμπειριών και των μαθημάτων που πήραμε και να θέσουμε στόχους για την νέα χρονιά που έρχεται.

Της Μίας Κόλλια

Για τους επιχειρηματίες, αυτή η λίστα διαφέρει και ο σχεδιασμός της έχει ιδιαίτερη σημασία και καθοριστικό αντίκτυπο. Παρακάτω, παραθέτουμε μερικούς από τους αγαπημένους μας στόχους για τη Νέα Χρόνια που αφορούν τους επιχειρηματίες του 2020.

1.Το κίνητρο της… συνομωσίας.

Ο πρώτος και σημαντικότερος στόχος στη λίστα μας είναι η συνέργεια με άλλα μέλη της επιχείρησης σας ή συνεργάτες σας στην τήρηση στόχων. Η American Society of Training and Development διεξήγαγε έρευνα σχετικά με τον αντίκτυπο που έχει στην απόδοση μας η δέσμευσή μας απέναντι στα άμεσα εμπλεκόμενα άτομα με τη δουλειά μας. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η  πιθανότητα εκπλήρωσης ενός στόχου αυξάνεται κατά 65% εάν έχουμε δεσμευτεί απέναντι σε τρίτους και κατά 95% όταν αυτή είναι μία αμφίδρομη σχέση.

Συμπέρασμα: Οργανώστε μικρές ομάδες, γράψτε τις λίστες των στόχων σας και καθιερώστε σταθερές τακτικές συναντήσεις όπου θα ελέγχετε και θα συζητάτε την πρόοδο σας. Θα βρεθείτε μπροστά σε μία άδεια λίστα πριν καν το καταλάβετε!

 • Λέξη κλειδί: Επικοινωνία!

Η εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι πλέον γεγονός και οι χρήστες έχουν περάσει από τη φάση της φρενίτιδας σε αυτή του κατασταλαγμένου κορεσμού. Είναι πολύ σημαντικό για τους επιχειρηματίες να καταλάβουν ότι θα πρέπει να εστιάσουν περισσότερο στην ποιότητα και λιγότερο στην ποσότητα της επικοινωνίας προκειμένου να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του ενημερωμένου πλέον κοινού τους. Η ανάρτηση κοινοποιήσεων που είναι σχετικές και επίκαιρες με την επιχείρηση σας θα αυξήσει την αλληλεπίδραση με το κοινό σας και κατά συνέπεια την επισκεψιμότητα στην σελίδα σας.

2. Χρήσιμες συμβουλές:

 • Απαντάμε στα σχόλια που γίνονται στις αναρτήσεις μας.
 • Σχολιάζουμε και αλληλεπιδρούμε με το περιεχόμενο άλλων, σοβαρών,  σελίδων.
 • Βάζουμε τον προσωπικό μας τόνο στις αναρτήσεις μας καθώς δημιούργει ένα κλίμα αυθεντικότητας στη σχέση με το κοινό.
 • Μεταδώστε την γνώση σας.

Μην ξεχνάτε ότι υπήρξατε κάποτε νέοι, φιλόδοξοι και αισιόδοξοι. Ο ρόλος του μέντορα ή του συμβούλου σε έναν νέο εργαζόμενο μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη.

 • Η κοινωνική ανταπόδοση είναι αποδεδειγμένο ότι βοηθάει στο να έχουμε καλή ψυχολογία.
 • Παρουσιάζετε τον εαυτό σας ως ειδικό επί του αντικειμένου σας και πραγματοποιείτε μία καλή επανάληψη στο επαγγελματικό σας παρελθόν και τις εμπειρίες σας. Μία φρέσκια, αποστασιοποιημένη ματιά μας βοηθάει να πάρουμε εκ νέου μαθήματα.
 • Δε ξεχνάμε ποτέ ότι η μάθηση είναι αέναη και οι νεότερες γενιές φέρουν γνώση των τρεχόντων τάσεων και μία φρέσκια αντίληψη επί των κατεστημένων. Είναι μία σχέση αμφίδρομη!
 • Τοποθετείστε την ισορροπία προσωπικής-εργασιακής ζωής ψηλά στη λίστα των στόχων σας!

Είτε είστε ιδιοκτήτης μίας μικρομεσαίας επιχείρησης είτε ο γενικός διευθυντής μίας πολυεθνικής εταιρίας είναι βαρύνουσας σημασίας να προγραμματίσετε σωστά τον χρόνο που αφιερώνετε στην δουλειά σας και τον χρόνο που αφιερώνετε στον εαυτό σας. Η υπερκόπωση είναι φαινόμενο της εποχής που ζούμε και έχει σοβαρές επιπτώσεις τόσο στη σωματική όσο και στην πνευματική υγεία.

3.Μη ξεχνάτε:

 • Κάνετε την άσκηση μέρος της εβδομαδιαίας σας ρουτίνας. Νους υγιής εν σώματι υγιεί!
 • Περάστε χρόνο με τους αγαπημένους σας ανθρώπους.
 • Ένας ολοκληρωμένος βραδινός ύπνος μας βοηθάει να διατηρούμαστε υγιείς και σε πνευματική εγρήγορσή.
 • Αναθέστε δουλειές και καθήκοντα που δεν είναι αναγκαίο να διεκπεραιωθούν από εσάς! Don’t micromanage!

Photo by Razvan Chisu on Unsplash


2020 – δύο εικοσάρια για όποιον πιάσει στόχο!
Tagged on:             

Leave a Reply