5 δρόμοι προς τον καλύτερο εαυτό μας!

better self
Ή πώς θα αποβάλουμε την τοξικότητα από την ζωή μας.

Της Μίας Κόλλια

Ο Nelson Wang, ιδρυτής του www.CEOLifestyle.io, μοιράζεται μαζί μας τις 5 συνήθειες που έχει υιοθετήσει, μέσα από την προσωπική του εμπειρία αλλά και την πολύχρονη μελέτη επιχειρηματιών και στελεχών, προκειμένου να αντιμετωπίσει καθημερινές καταστάσεις που προκαλούν τοξικότητα. Διαβάζουμε, εφαρμόζουμε και απελευθερώνουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

  • Κάθε πρωί, κάνουμε μία λίστα με τα τρία σημαντικότερα πράγματα που έχουμε να διεκπεραιώσουμε μέσα στην μέρα μας.

Πρέπει να προσέχουμε να επιλέγουμε με βάση τη βαρύτητα δίνοντας σαφείς προτεραιότητες. Αυτό μας βοηθάει να παραμένουμε συγκεντρωμένοι σε αυτά που είναι σημαντικά χωρίς να χανόμαστε και να χρονοτριβούμε. Επιπλέον, στο τέλος της μέρας μας δημιουργεί την αίσθηση της ικανοποίησης ότι επιτύχαμε τους στόχους μας κάτι που μας γεμίζει αυτοπεποίθηση.

  • Χρησιμοποιούμε τον κανόνα του 10.

Στην εργασιακή μας, όπως και στην προσωπική μας άλλωστε, καθημερινότητα συχνά συναντούμε δυσκολίες και εμπόδια, τα οποία σε εκείνη τη φάση μοιάζουν σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου. Είναι απόλυτα λογικό, καθώς η στιγμή εκείνη συνοδεύεται από στρες και αβεβαιότητα. Πολλές φορές όμως καταλήγουμε να αφιερώνουμε πολύ χρόνο και ενέργεια σε προβλήματα τα οποία, λίγο καιρό μετά, αποδεικνύονται ασήμαντα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, πρέπει να διατηρούμε τη ψυχραιμία μας και να θέτουμε στον εαυτό μας το ερώτημα του αν το παρόν πρόβλημα, θα είναι σημαντικό σε 10 μέρες, 10 μήνες ή 10 χρόνια. Η απάντηση μας βοηθάει να προσεγγίσουμε την κατάσταση με στάση ψύχραιμη και ορθολογιστική και να θέσουμε σωστές προτεραιότητες.

  • Ξεχωρίζουμε ένα μάθημα που πήραμε τη κάθε μέρα.

Είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας με ενθουσιασμό, αισιοδοξία και να ζούμε το παρόν. Πρέπει να είμαστε ικανοί να εκτιμάμε τα βιώματα και τις εμπειρίες και να ωθούμε τον εαυτό μας να επιλέγει καταστάσεις που θα μας οδηγήσουν στο να εξελιχθούμε και να βελτιωθούμε. Εάν προσθέτουμε έστω και ένα μικρό μάθημα ή μία μικρή εμπειρία κάθε μέρα, τα αποτελέσματα σε βάθος χρόνου θα μας αποζημιώσουν.

  • Νους υγιής εν σώματι υγιεί

Η εργασιακή καθημερινότητα, ειδικά για τους επιχειρηματίες, είναι σκληρή. Πάρα πολύ στρες, διογκωμένο ωράριο, καθιστική ζωή και κακή διατροφή. Είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε το σώμα μας για να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Η σωματική άσκηση και η σωστή διατροφή το πρωί μας βοηθάει να αποβάλουμε τις τοξίνες και ανεβάζει την ενέργεια μας πριν περάσουμε τη πόρτα του γραφείου.

  • Υιοθετούμε την συνήθεια της έμπνευσης. 

Μία πολύ χρήσιμη συνήθεια είναι να παρακολουθούμε καθημερινά ανθρώπους και προσωπικότητες που μας εμπνέουν. Είτε διαβάζοντας ένα βιβλίο είτε παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube από ηγέτες και επιχειρηματίες που έχουν επιτύχει και τους θαυμάζουμε, μας βοηθάει να αποκτήσουμε την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμαστε ενώ παράλληλα μαθαίνουμε από τους καλύτερους.

Photo by Zac Durant on Unsplash


5 δρόμοι προς τον καλύτερο εαυτό μας!

Leave a Reply