5 Σημάδια που μαρτυρούν Χρήση Ουσιών από τους Εργαζομένους σας


Ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, που προφανώς δεν συζητείται και τόσο στον εργασιακό χώρο. Μόνο τα στατιστικά παγκοσμίως αν κοιτάξουμε, οι περισσότερες από τις πολυεθνικές έχουν το ελάχιστο 1 ή 2 άτομα που κάνουν χρήση ουσιών, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Πώς μπορούμε όμως να εντοπίσουμε τέτοια περιστατικά και να τα αντιμετωπίσουμε βοηθώντας τους ανθρώπους να αποκατασταθούν; Γιατί σίγουρα, το αν έχουν δοθεί με συνταγή γιατρού ή όχι, δεν σημαίνει ότι ενδεχομένως δεν αποτελούν πρόβλημα για τους ίδιους ή και τους υπόλοιπους εργαζομένους. Ας δούμε 5 από τις πιο συχνές περιπτώσεις όπου διακρίνεται η πιθανότητα χρήσης.

Απουσία από την Εργασία

Σύμφωνα με έρευνες, οι χρήστες λείπουν από την εργασία τους, 10 ημέρες για κάθε 1 που λείπει συνήθως ένας εργαζόμενος. Αν παρατηρήσετε, λοιπόν, ως συχνό φαινόμενο την απουσία ενός υπαλλήλου μες τον μήνα, χωρίς να υπάρχει γνωστός επαγγελματικός ή προσωπικός λόγος, σίγουρα αυτό θα μπορούσε να εγείρει κάποιες υποψίες. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιος κάνει απαραίτητα χρήση, αλλά σίγουρα δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Χαμηλή Παραγωγικότητα

Ένα από τα μεγαλύτερα «κόστη» για μια επιχείρηση, αναφορικά με εργαζόμενους-χρήστες, είναι το πόσο επηρεάζεται η παραγωγικότητα στον εργασιακό χώρο. Σύμφωνα με έρευνες του εξωτερικού, περίπου 60% των απωλειών που προκύπτουν σε μια χώρα από τη χρήση ουσιών των πολιτών της, ανήκει στην χαμηλή παραγωγικότητα στην εργασία. Συνεπώς, αν παρατηρήσετε πως ένας εργαζόμενος με πολύ υψηλά στατιστικά απόδοσης, κάλλιστα μπορεί να αποδίδεται σε χρήση, ειδικά αν προκύπτουν παράλληλα και άλλα συμπτώματα εκτός αυτού.

Υψηλά Ιατρικά ή Νοσήλια Έξοδα

Είναι κατανοητό, ότι δεν είναι εφικτό να ανατρέξετε και να «σκάψετε» στο ιστορικό ασθενείας ενός εργαζομένου, χωρίς την άδειά του. Αν, όμως, προκύψουν υποψίες σας από εκτεταμένη χρήση ιατρικών παροχών (π.χ. τρεις φορές περισσότερο από το σύνηθες), αυτό είναι από μόνο του μια ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με τον συγκεκριμένο υπάλληλο. Μια συζήτηση, ίσως, μαζί του, θα μπορέσει να διαλευκάνει τί περίπου συμβαίνει.

Παράξενη Συμπεριφορά

Περιστατικά ατόμων που κάνουν χρήση, φαίνονται και από την συμπεριφορά τους με το περιβάλλον και τους συναδέλφους τους. Ειδικά, αν είναι υπό την επήρεια, ή αν βρίσκονται κατά τη διαδικασία αποκατάστασης, τότε σίγουρα θα παρατηρήσετε πολλές ενδείξεις στις συμπεριφορές τους, όπως, π.χ. υπερβολικό άγχος/στρες ή επικίνδυνες/ρισκοβόρες κινήσεις.

360ο Προσέγγιση

Πάντα έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά σε συζητήσεις των συναδέλφων σας. Εκείνοι γνωρίζουν πολύ καλύτερα ο ένας τον άλλον, ειδικά αν συνεργάζονται σε κάποιο τμήμα ή project. Αν σας πλησιάσουν, έχοντας να δηλώσουν περιστατικά ή συμπτώματα σαν τα παραπάνω, δώστε την απαραίτητη προσοχή και φροντίστε να διερευνήσετε το θέμα περισσότερο. Θα είχε νόημα, ακόμα και το να συντονίσετε 1-to-1 συζητήσεις/συναντήσεις με κάθε έναν από τους συναδέλφους του εργαζόμενου που αφορά το περιστατικό. Μόνον έτσι, θα βγάλετε ένα πιο σαφές συμπέρασμα, ή αν μη τι άλλο, θα έχετε μια εικόνα για το ποιες ενέργειες να δρομολογήσετε κατόπιν.

Η χρήση ουσιών δεν είναι μια υπόθεση όπου ένα τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού ή ένας οργανισμός πρέπει να αντιμετωπίζει ελαφρά. Ειδικά, αν δεν υπάρχει τεχνογνωσία στην αντιμετώπιση τέτοιων θεμάτων. Η απευθείας προσέγγιση και έκθεση ενός εργαζομένου αναφορικά με το θέμα που αντιμετωπίζει, δεν είναι πάντα η καλύτερη ή μόνη οδός. Αν, λοιπόν, δεν υπάρχει πρότερη εμπειρία σε χρήση και εθισμό ουσιών από τα στελέχη του τμήματος, είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε σε ειδικό.

Της Έθελ Αγγελάτου
Copyright: www.shutterstock.com


5 Σημάδια που μαρτυρούν Χρήση Ουσιών από τους Εργαζομένους σας

Leave a Reply