CEO Adecco | “CEO for One Month” για την Εύα


Εύα Αδόσογλου
Εύα Αδόσογλου

Μετά από μια διαδικασία που κράτησε σχεδόν 4 μήνες και έχοντας συγκεντρώσει συνολικά περισσότερες από 54.600 αιτήσεις από 50 χώρες, ο Όμιλος Adecco, ηγέτης στον τομέα της παροχής υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού παγκοσμίως, ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των 50 νέων που ξεχώρισαν για να γίνουν «CEO για ένα μήνα» στη χώρα τους.

Στην Ελλάδα, η Εύα Αδόσογλου επελέγη για τον ρόλο της “CEO for One Month” της Adecco Ελλάδας όπου θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να εργαστεί δίπλα στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Adecco Ελλάδας, Κωνσταντίνο Μυλωνά, για ένα μήνα από τις 21 Ιουνίου 2016. Επόμενος στόχος να είναι εκείνη που θα ξεχωρίσει στο BootCamp, την τελική αξιολόγηση του Ομίλου Adecco, και να γίνει η “Global CEO for One Month”, διευθύνοντας μια εταιρεία με παρουσία σε 60 χώρες, υπό την καθοδήγηση του CEO του Ομίλου Alain Dehaze.

 Πάνω από 70 εκατομμύρια νέοι σε όλο τον κόσμο είναι άνεργοι. Σε πολλές χώρες της Ευρώπης, οι νέοι πλήττονται από υψηλά ποσοστά ανεργίας. Στην Ελλάδα, σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ, το ποσοστό ανεργίας των νέων ξεπερνάει το 50%. Σημάδια όμως αύξησης των αντίστοιχων ποσοστών παρουσιάζονται και σε ορισμένες περιοχές της Ασίας. Με τη ζήτηση για υποψηφίους που έχουν ανεπτυγμένες δεξιότητες στον τομέα του ‘digital’, στις επιστήμες και τη μηχανική να παρουσιάζει αύξηση αλλά και τη δημιουργικότητα, το ομαδικό πνεύμα και τις ηγετικές ικανότητες να έχουν ολοένα και μεγαλύτερη βαρύτητα, κρίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη εργασιακής εμπειρίας μέσω προγραμμάτων μαθητείας και μέσω πρακτικής άσκησης, για να μπορέσουν οι νέοι υποψήφιοι να αποκτήσουν τις αναγκαίες δεξιότητες, που θα τους βοηθήσουν να διεκδικήσουν με τα απαραίτητα εφόδια τις θέσεις εργασίας της σημερινής αγοράς εργασίας και της αγοράς εργασίας του μέλλοντος. Τα προγράμματα Adecco Way to WorkTM και ‘CEO for One Month’ του Ομίλου Adecco σχεδιάστηκαν και υλοποιούνται για να υποστηρίξουν τους υποψηφίους στον τομέα αυτό. Ο αριθμός ρεκόρ των 54.637 φιλόδοξων νέων από 50 χώρες που έκαναν αίτηση για το πρόγραμμα ‘CEO for One Month’ ξεπέρασε κάθε προσδοκία και αποδεικνύει το εξαιρετικά αυξημένο ενδιαφέρον των νέων!

Η Adecco Ελλάδας έλαβε περισσότερες από 1.000 αιτήσεις υποψηφιότητας για τη θέση του “CEO for One Month”, οι οποίες αξιολογήθηκαν από την εξειδικευμένη ομάδα συμβούλων επιλογής προσωπικού της Adecco μέσα από διάφορα στάδια, όπως έλεγχο βιογραφικών σημειωμάτων, τηλεφωνικές συνεντεύξεις και προσωπικές συμπεριφορικού τύπου συνεντεύξεις. Στη συνέχεια, την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκε Κέντρο Αξιολόγησης με τους 4 επικρατέστερους υποψηφίους, οι οποίοι κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε ομαδικές ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων και ασκήσεις αξιολόγησης ικανοτήτων και προσωπικότητας. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον κ. Παναγιώτη Παπάζογλου, Διευθύνοντα Σύμβουλο της EY Ελλάδας στα γραφεία της εταιρείας και να επωφεληθούν από έναν ουσιαστικό και εις βάθος διάλογο μαζί του. Η τελική επιλογή του υποψηφίου για τη θέση του ‘CEO for One Month’ υπήρξε ιδιαίτερα δύσκολη, καθώς και οι τέσσερις υποψήφιοι ήταν ιδιαίτερα ταλαντούχοι, με εξαιρετικά προσόντα και χαρίσματα. Λαμβάνοντας όμως υπόψη όλες τις παραμέτρους και τα δεδομένα που προέκυψαν από την αξιολόγηση, η Εύα Αδόσογλου επελέγη για το ρόλο της ‘CEO for One Month’ της Adecco Ελλάδας.

Η Εύα Αδόσογλου είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μεταπτυχιακού Τίτλου (MS) ‘Innovation & Technology Management’ από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Έχει απασχοληθεί στο παρελθόν σε τομείς όπως Auditing, Project Management και Business Development, ενώ είχε συμμετάσχει στη δημιουργία μιας startup εταιρείας ως συν-ιδρύτρια. «Η διαδικασία επιλογής ήταν μια φοβερή εμπειρία! Ανυπομονώ να δουλέψω δίπλα στον κ. Μυλωνά. Είμαι σίγουρη ότι θα αντλήσω στοιχεία που θα με βοηθήσουν καθοριστικά στη μετέπειτα επαγγελματική μου πορεία. Η θέση του Global CEO for One Month της Adecco είναι ο επόμενός μου στόχος», δήλωσε μετά την ανάδειξή της.

Ο Γενικός Διευθυντής της Adecco Ελλάδας, Κωνσταντίνος Μυλωνάς δήλωσε: «Μπορούμε να παραμένουμε αισιόδοξοι για το μέλλον όταν βλέπουμε ότι υπάρχουν εξαιρετικά ταλαντούχοι νέοι, οι οποίοι διεκδικούν τη δική τους ευκαιρία. Η Εύα αποτελεί μια τέτοια περίπτωση και επιδίωξή μας είναι να της παράσχουμε όλα τα εφόδια που θα την κάνουν να ξεχωρίσει στην εργασιακή της πορεία. Ευελπιστώ ότι ο επόμενος μήνας θα είναι μια μοναδική εμπειρία για εκείνη και χαίρομαι που θα συμβάλω στην επαγγελματική της εξέλιξη. Άλλωστε, δέσμευσή μας στην Adecco είναι η στήριξη των νέων δημιουργώντας σημαντικές ευκαιρίες σταδιοδρομίας και το ‘CEO for One Month’ είναι μια τέτοια ευκαιρία».

Για να μάθετε περισσότερα για τους φετινούς ‘CEOs for One Month’ και να ακολουθήσετε το ταξίδι τους επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.adeccowaytowork.com.

Πληροφορίες για το Adecco Way to Work

Website: www.adeccowaytowork.com

Facebook: www.facebook.com/AdeccoWaytoWork

Twitter: www.twitter.com/AdeccoWayToWork

Παρακολουθήστε το βίντεο CEO for One Month 2016

Η εμπειρία της Ayumi Kunori, Adecco Group CEO for One Month 2015

Η εμπειρία του Ernesto Lamaina, CEO for One Month Italy 2015

Η εμπειρία της Alexa Tirziu, CEO for One Month Romania 2015

 

Της Έθελ Αγγελάτου


CEO Adecco | “CEO for One Month” για την Εύα

Leave a Reply