Έλλειψη δεξιοτήτων στην ομάδα; Εκπαίδευση & Ευελιξία!

skills and education
Οι περισσότερες επιχειρήσεις παγκοσμίως αντιμετωπίζουν μια σημαντική έλλειψη δεξιοτήτων στον απόηχο του ανθρώπινου δυναμικού τους. Αν δεν βρεθεί τρόπος επίλυσης του φαινομένου, είναι σίγουρο ότι αυτό θα επηρεάσει μακροπρόθεσμα την παραγωγικότητά τους, καθώς και το σύνολο της οικονομίας.

Της Έθελ Αγγελάτου

Φυσικά, το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην άγνοια της αγοράς να αντιληφθεί την δυναμική των τάσεων και απαιτήσεων που προκύπτουν, συνεπώς και την ανάγκη των οργανισμών να εκπαιδεύσουν και να αναπτύξουν σε βάθος τα στελέχη τους. Στα παραπάνω, χρειάζεται να ληφθούν εξίσου υπόψη, παράγοντες επιτάχυνσης του φαινομένου, όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη κι ο Αυτοματισμός ή άλλες Τεχνολογίες, που θα αλλάξουν το ρου της ιστορίας άλλη μια φορά, ώστε να δημιουργηθούν βέλτιστες πλέον πρακτικές στην στελέχωση, την εκπαίδευση, την συλλογική προσπάθεια και επιτυχία.

Τι κάνουμε, λοιπόν, από εδώ και πέρα; Αρχικά…

Εκπαίδευση & Διατήρηση Ταλέντων

Για την καταπολέμηση του φαινομένου χρειάζεται να έρθει νέο, εκπαιδευμένο «αίμα» ή να εξελιχθεί το υφιστάμενο δυναμικό. Άξιες αναφοράς είναι, όμως, οι ενδείξεις μαζικού κύματος μείωσης νέων στελεχών που θα μπορούσαν να πληρούν θέσεις πρακτικής και προγραμμάτων αποφοίτων. Κι αυτές οι ενδείξεις ακριβώς, είναι που χρειάζεται να κινητοποιήσουν τους οργανισμούς να εξελίξουν τόσο τις πρακτικές τους εκπαίδευσης, όσο και της διαχείρισης και διατήρησης ταλέντων τους, προκειμένου να κοιτάξουν το μέλλον κατάματα και να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και τη θέση τους στον ανταγωνισμό.

Μελλοντικό Σχεδιασμό

Ποιες είναι οι προτεραιότητες και ανάγκες του μελλοντικού σας προσωπικού; Μήπως η σύστασή του χρειάζεται να βασίζεται στη διαφορετικότητα – σε κουλτούρα και δεξιότητες – ώστε να έχετε τη δυνατότητα να απολαμβάνετε προσλαμβάνουσες από τις διαφορετικές οπτικές του και την ουσιαστική παραγωγή έργου του; Μάλλον με αυτή τη μέθοδο ενθαρρύνετε τους τολμηρούς και βοηθάτε στην μείωση του ελλείματος δεξιοτήτων. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, άλλωστε, όπου κάποιοι εργοδότες ξεκινούν να εφαρμόζουν ευέλικτα ωράρια εργασίας προκειμένου να προσελκύσουν ταλέντα που δεν θα έμπαιναν καν στη διαδικασία της παραδοσιακής μορφής εργασίας.

Ανάπτυξη Καριέρας

Δυστυχώς σε πολλές εταιρείες στη χώρα μας, δεν έχει δοθεί η απαραίτητη σημασία στον στρατηγικό σχεδιασμό των επόμενων ενεργειών για την ανάπτυξη της καριέρας των στελεχών τους. Οι επιλογές καριέρας και η συμβουλευτική οφείλει να ενταχθεί σε κάθε οργανισμό – παράλληλα με τις ευκαιρίες εκπαίδευσης – είτε μέσω νέων τεχνολογιών, είτε μέσω εξωτερικών συμβούλων. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός βρίσκεται ήδη στο σήμερα και τα στελέχη που θα εμπλακούν, χρειάζεται να είναι ανοιχτά στην αλλαγή ρόλων, περιβάλλοντος και στόχων, ώστε να εξελιχθούν και να ανταμειφθούν αναλόγως.

Photo by Tucker Good on Unsplash


Έλλειψη δεξιοτήτων στην ομάδα; Εκπαίδευση & Ευελιξία!

Leave a Reply