Εργοδότες, οι Γενιές Υ & Ζ μίλησαν

γενιές
Τα αποτελέσματα της φετινής μεγάλης έρευνας για τις εργασιακές προτιμήσεις και στάσεις των νέων στην Ελλάδα, βγήκαν στη δημοσιότητα. Τώρα είναι στο χέρι μας να τα αξιοποιήσουμε.

Τα γράμματα Υ και Ζ για κάποιους είναι δύο απλά γράμματα. Για άλλους -όπως εμείς και εσείς- είναι τα γράμματα που ορίζουν τις δύο μεγαλύτερες αριθμητικά και ισχυρότερες παραγωγικά Γενιές της χώρας μας. Είναι οι κατά πλειοψηφία πιο ενεργοί συνάδελφοι, εργοδότες και υπάλληλοι του σήμερα, αλλά και του αύριο.  Είναι οι Γενιές Υ & Ζ, οι millennials και οι Gen Z ή iGen.

Οι επιλογές τους, οι προτεραιότητές τους και οι στάσεις τους, επηρεάζουν το σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, και οι εταιρείες που είναι πιο έτοιμες να καλύψουν ανάγκες που εκφράζουν οι δύο αυτές Γενιές, θα φανούν πιο έτοιμες και δυνατές στον επιχειρηματικό στίβο.

Γι’ αυτό τον λόγο το kariera.gr σε συνεργασία με το Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, διενήργησε για 5η συνεχή χρονιά την έρευνα Καριέρα και Γενιά Υ, προσθέτοντας αυτή τη φορά και νέους από τη Γενιά Ζ, που είναι οι εργαζόμενοι που μπαίνουν σταδιακά στο πλάνο.

Εδώ συνοψίζουμε μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα ευρήματα, ενώ μπορείτε να δείτε ολόκληρη την έρευνα εδώ.

Τι απολαμβάνει σήμερα η πλειοψηφία των εργαζομένων:

  • Η πλήρης απασχόληση έχει αυξηθεί από το 77% πέρσι στο 84% φέτος, ενώ έχει μειωθεί η μερική απασχόληση και η πρακτική άσκηση.
  • Ποσοστό (40%) δηλώνει ότι λαμβάνει ιδιωτική ασφάλιση/συνταξιοδοτικό πρόγραμμα. Περισσότεροι από 1 στους 3 έχουν ευέλικτο ωράριο και άδειες πέρα από αυτές που ορίζει ο νόμος.
  • Τα ποσοστά όσων λαμβάνουν «μεσαίο» μισθό (καθαρά 501-850€) έχουν ανέβει από το 33% στο 39%. Αύξηση είδαν και οι μεγαλύτερες κλίμακες μισθών: η κλίμακα 1.201-2.000€ πήγε από το 12% στο 14% και η κλίμακα άνω των 2.000€ από το 2% στο 3%.

Τι θα ήθελε να απολαμβάνει η πλειοψηφία των εργαζομένων:

  • Θα ήθελε εργοδότες που προσφέρουν ευκαιρίες ανάπτυξης, καλό πακέτο αμοιβών και παροχών, ενδιαφέρον αντικείμενο εργασίας και σχετική ασφάλεια και σιγουριά.
  • Θα ήθελε περισσότερη δικαιοσύνη μέσα στους οργανισμούς και τήρηση υποσχέσεων,ώστε να παραμένουν στην εταιρεία.
  • Θα ήθελε περισσότερες προοπτικές εξέλιξης και ευκαιρίες εκπαίδευσης γιατί μόνο το 25% και το 23% αντίστοιχα (απο)λαμβάνουν κάτι τέτοιο.
  • Θα ήθελαν υψηλότερους μισθούς που όμως δεν είναι ουτοπικοί (ο μέσος όρος των απαντήσεων ήταν στα 1.076€).
  • Θα ήθελαν να φύγουν για εργασία εκτός Ελλάδας (σε ποσοστό 28-40%).
  • Περισσότεροι από 1 στους 3 θα ήθελε να κάνει τη δική του επιχείρηση.

*Η παρούσα έρευνα διεξήχθη το χρονικό διάστημα Δεκεμβρίου 2018 - Ιανουαρίου 2019, με χρήση ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου. Για την ανάλυση των στοιχείων χρησιμοποιήθηκε το στατιστικό πακέτο spss. Το συνολικό δείγμα ήταν 2.716 άτομα. Πιο συγκεκριμένα, στη Γενιά Υ (άτομα ηλικίας 18-39 ετών) ανήκε το 89,6% των απαντήσεων και στη Γενιά Ζ (άτομα ηλικίας 16-18 ετών) το 4,5% των απαντήσεων.

**Ακολουθούν νέες έρευνες από την πλατφόρμα του kariera.gr. Μείνετε συντονισμένοι.

Του Δημήτρη Φαλλιέρου


Εργοδότες, οι Γενιές Υ & Ζ μίλησαν
Tagged on:         

Leave a Reply