Insta Talks | Mένουμε Up με τη Μαριαλένα Σπυροπούλου

Marialena Spyropoulou
Στο πλαίσιο των InstaTalks | Mένουμε Up που καθιερώσαμε κατά την εποχή του εγκλεισμού και συνεχίζουμε, συναντούμε ανθρώπους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Εδώ, μπορείτε να διαβάσετε τον δεκάλογο που επιλέγουμε από όσα ωραία ακούμε.

Της Μίας Κόλλια,

Η Μαριαλένα Σπυροπούλου, ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας («Ταισέ με», «Ο μαγικός καθρέφτης», «Ρου») μας μιλά για τις επιπτώσεις της νέας αυτής πρωτόγνωρης κατάστασης στην ψυχολογία μας και τη ζωή μας.

  • «Στη χώρα μας, έχουμε μια κρίση πάνω σε μια κρίση. Τα τελευταία δέκα χρόνια κλυδωνιζόμαστε και μάλιστα η σημερινή κρίση έρχεται και χτυπάει κάτι πολύ βαθιά εδραιωμένο στον δυτικό πολιτισμό, που αφορά τον ορθό λόγο, δηλαδή το ότι η επιστήμη μπορεί να φέρει σωτηρία στα πάντα. Ερχόμαστε δηλαδή σε επαφή με τους κλυδωνισμούς βεβαιοτήτων πάνω στις οποίες χτίσαμε τις ζωές μας».
  • «Αυτή τη στιγμή, είμαστε ακόμη σε ένα ρευστό περιβάλλον. Η περίοδος της καραντίνας μάς άφησε ψυχολογικά ελλείμματα που θα τα νοηματοδοτήσουμε σε βάθος χρόνου. Πάθαμε ένα μούδιασμα, που πολύς κόσμος το κουβαλάει ακόμα».
  • «Υπάρχουν άνθρωποι που λόγω του κορωνοϊού έχασαν τις δουλειές τους και ίσως τους είχε συμβεί το ίδιο και το 2010, με την οικονομική κρίση. Υπάρχουν γυναίκες που κλήθηκαν ξαφνικά να δουλέψουν από το σπίτι, σε ένα χώρο με τρία παιδιά. Όλα αυτά είναι δύσκολες καταστάσεις. Πρέπει να ξανασκεφτούμε την αλληλεγγύη, γιατί μας αφορά όλους. Να επαναφέρουμε στη ζωή μας κάποιες ποιότητες, που με την ταχύτητα τις είχαμε ξεχάσει».
  • «Το ψυχολογικό πλαίσιο επηρεάζεται από το κοινωνικό και οικονομικό -αλλά και το αντίστροφο. Όλα είναι αλληλένδετα και γι' αυτό, ό,τι μας επηρεάζει ψυχολογικά έχει πάντα αντίκτυπο και στη δουλειά μας».
  • «Είναι πολύ σημαντικό να κρατάνε οι άνθρωποι τα όριά τους αλλά να είναι και πολύ συνεπείς στη δουλειά τους. Όχι επειδή τους παρακολουθεί κάποιος προϊστάμενος, αλλά για να έχουν ένα αίσθημα αυταξίας και από ‘κει και πέρα να μπαίνει ένα όριο στο πώς ο καθένας αντιλαμβάνεται τη δουλειά του, τον μισθό του και τις απαιτήσεις που υπάρχουν».
  • «Το θέμα της επιβράβευσης είναι από μία τις ευθύνες της ηγεσίας και παίζει σπουδαίο ρόλο στην ψυχοσύνθεση των εργαζομένων. Γιατί και στη δουλειά μας ασυνείδητα αναζητάμε την καλή μητέρα που θα επιβραβεύσει ή θα δώσει την κατάλληλη ώθηση στο παιδί της».
  • «Οι σωστές επιχειρήσεις, με ηγέτες που αγαπούν και ξέρουν τη δουλειά τους, συνήθως ικανοποιούν ευκολότερα κάποια δίκαια αιτήματα των εργαζομένων τους, γιατί γνωρίζουν ότι ο ικανοποιημένος εργαζόμενος είναι και πιο αποδοτικός».
  • «Αν ένας εργοδότης ή προϊστάμενος επιλέγει τους υποψήφιους εργαζόμενους με έναν υγιή τρόπο, δηλαδή να κάνουν τη δουλειά που χρειάζεται η εταιρεία, τότε το εργασιακό κλίμα θα είναι πολύ καλό. Αντίθετα, αν αυτός ο άνθρωπος έχει μια δύσκολη προσωπικότητα και του αρέσει το διαίρει και βασίλευε, τότε η ατμόσφαιρα που δημιουργείται, μόνο προβλήματα γεννάει».
  • «Ο δημόσιος τομέας ψυχικής υγείας υπολειτουργεί στη χώρα μας, εδώ και πολλά χρόνια. Υπάρχουν όμως ομάδες, που είναι πολύ πιο οικονομικές από τις ατομικές θεραπείες, αλλά και νοσοκομεία όπως το “Αιγινήτειο”, που εφαρμόζουν κάποιες τέτοιες δομές. Υπάρχουν επίσης βιβλία, όπως αυτά του Ιταλού ψυχαναλυτή Μάσιμο Ρεκαλκάτι, που γράφει τόσο ωραία, που μπορούν να σου ανοίξουν κάποιους δρόμους».
  • «Η ανεργία είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις που αντιμετωπίζει ο άνθρωπος. Άμα είσαι νέος, έχεις τη νεότητα, που είναι μεγάλο όπλο. Αν όμως είσαι 50 ετών και άντρας, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα - χωρίς αυτό να το λέω σεξιστικά αλλά στον άντρα μόνο η δουλειά συντηρεί τη σεξουαλικότητά του. Αν λοιπόν αυτή η δουλειά χαθεί, οι άντρες μπαίνουν σε πολλές ατραπούς, για τις οποίες συχνά δεν μπορούν να μιλήσουν, γιατί και οι γυναίκες έχουμε γίνει πολύ σκληρές. Είναι δύσκολο να επανεφεύρεις τον εαυτό σου, γι' αυτό χρειάζεται να έχουμε εσωτερικά κρατήματα».

Insta Talks | Mένουμε Up με τη Μαριαλένα Σπυροπούλου
Tagged on:         

Leave a Reply