Καλοκαίρι και παραγωγικότητα – αν το καταφέρατε, είστε πιο έτοιμοι από ποτέ!

hands
Οι καλοκαιρινοί μήνες πέρασαν και μαζί τους μια περίοδος που οφείλετε κάθε χρόνο να την διαχειρίζεστε σωστά. Κάθε κλάδος δεν μοιάζει με τον άλλο, το οποίο σημαίνει ότι η εποχικότητα δεν μεταφράζεται με την ίδια βαρύτητα παραγωγικότητας για όλους τους οργανισμούς. Εσείς, λοιπόν, δημιουργήσατε τις συνθήκες για να αντιμετωπίσετε την «νέα σχολική χρονιά» με συνοχή και συνέχεια εργασιών;

Της Έθελ Αγγελάτου

Επαρκές προσωπικό

Όσο κι αν εκφράζουν οι εργαζόμενοί σας ότι έχουν τη διάθεση και τις αντοχές να ανταποκριθούν σε επιπλέον αρμοδιότητες που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (για επιχειρήσεις που διπλασιάζονται οι εργασίες τους, π.χ. στον ξενοδοχειακό κλάδο ή κλάδο εστίασης), γιατί μπορεί να έχουν ανάγκη να ενισχύσουν την οικονομική τους κατάσταση, μην τους κάνετε απαραίτητα «το χατήρι». Φροντίστε να σκεφτείτε την παραγωγικότητά τους μακροπρόθεσμα, και με το να τους εξαντλήσετε δεν κερδίσετε ως επιχειρηματίες. Υπολογίστε το επιπλέον προσωπικό που θα χρειαστείτε για να καλύψετε επιπρόσθετες ανάγκες, ελέγχοντας την ανάπτυξη εργασιών προηγούμενων ετών ή συγκεκριμένων μηνών, και μην φέρνετε το υπάρχον στα όρια του.

Οι Αποθήκες είναι γεμάτες;

Μιας και αναφερθήκαμε στην ανάπτυξη προηγούμενων ετών, είναι μια καλή ευκαιρία, κατ’ αυτόν τον τρόπο να ελέγξετε και τα αποθέματά σας. Το να παραγγείλετε υπερβάλλον όγκο προϊόντων ή να αμελήσετε να γεμίσετε την αποθήκη σας με γνώμονα τη ζήτηση παλαιότερων καλοκαιρινών μηνών, δεν είναι διόλου σοφό.

Φροντίστε τη «βιτρίνα» σας

Τους καλοκαιρινούς μήνες η κατανάλωση προκύπτει πολύ πιο εύκολα από ότι το χειμώνα. Προλάβετε μια τέτοια τάση, με το να επιμεληθείτε τον τρόπο που παρουσιάζεστε στο αγοραστικό κοινό σας μεν, αλλά σκεφτείτε και πιο εμπορικά. Συνδυάστε προϊόντα που έχουν μικρότερη ζήτηση (αλλά είναι λίγο ελκυστικά) με μεγαλύτερα σε κόστος που θα τραβήξουν ούτως ή άλλως την προσοχή του καταναλωτή. Δώστε τους έναν συνδυασμό που θα αδειάσει τα ράφια σας!

Ενισχύστε εσάς και την ομάδα σας!

Όσο κι αν θεωρείτε ότι έχετε ετοιμάσει τα πάντα για να αντιμετωπίσετε τον φόρτο εργασίας που έρχεται για κάποιους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και για άλλους με την «νέα σχολική χρονιά»… είστε λάθος! Μπορεί αν έχετε βάλει σε πολύ χαμηλή προτεραιότητα να ενδυναμώσετε εσάς τους ίδιους και την ομάδα σας. Χαρίστε κάποιες στιγμές χαλάρωσης σε εσάς αλλά και στους ανθρώπους που είναι στα χέρια τους καθημερινά η επιχείρησή σας. Φαντάζεστε πόσο εποικοδομητικό θα ήταν και θα «έδενε» την ομάδα, αν περνάγατε όλοι μαζί αυτές τις στιγμές;

Photo by Perry Grone on Unsplash


Καλοκαίρι και παραγωγικότητα – αν το καταφέρατε, είστε πιο έτοιμοι από ποτέ!
Tagged on:             

Leave a Reply