Λάθος… πρόσληψη

hiring mistakes
Aν έχετε μια μικρή επιχείρηση, θα γνωρίζετε ότι η πρόσληψη των καλύτερων υπαλλήλων είναι το «κλειδί» για να βοηθήσετε την εταιρεία σας να πετύχει.

Η πίεση όμως να προσλάβετε τον κατάλληλο άνθρωπο μπορεί να κάνει τη διαδικασία πολύ αγχωτική. Μια λάθος πρόσληψη μπορεί να βλάψει την πρόοδο της εταιρείας σας και να σας αναγκάσει να σπαταλήσετε πολύτιμο χρόνο και χρήματα για να βρείτε σύντομα αντικαταστάτη. Δυστυχώς, ακόμη και οι πιο έμπειροι επαγγελματίες κάνουν ατυχείς προσλήψεις. Αν γνωρίζετε όμως τα πιο συνηθισμένα λάθη που μπορεί να γίνουν όσον αφορά μια πρόσληψη, μπορεί να βελτιωθεί η πιθανότητα, την επόμενη φορά να βρείτε τον υπάλληλο που χρειάζεστε. Δείτε παρακάτω τι να αποφύγετε.

1. Μην κάνετε προσλήψεις πολύ γρήγορα αλλά ούτε πολύ αργά: Όταν η επιχείρησή σας χρειάζεται άμεσα εργαζόμενους για να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες που προέκυψαν ή για να καλύψει ήδη κενές θέσεις, τα στάνταρντ των προσλήψεων συνήθως πέφτουν. Μια πρόσληψη που βασίζεται κυρίως στη διαθεσιμότητα ενός υποψηφίου εργαζομένου και λιγότερο στα προσόντα του μπορεί να μη σας βγει σε καλό. Επίσης, μην μπείτε στον πειρασμό –από βιασύνη- να παραλείψετε κάποια βήματα όπως ο έλεγχος του βιογραφικού, η διεξαγωγή πολλαπλών συνεντεύξεων και η διερεύνηση των συστάσεων. Από την άλλη, ορισμένοι ηγέτες χρειάζονται πάρα πολύ χρόνο για να προσλάβουν κάποιον και καταλήγει κι αυτό να αποτελεί πρόβλημα. Με περιορισμένο προσωπικό, δεν μπορείς να βρεις τον τέλειο υπάλληλο. Ενώ είναι απαραίτητη η έξυπνη αναζήτηση, η συνεχής αναζήτηση του ιδανικού υποψηφίου μπορεί να ρίξει την παραγωγικότητά σας.

2. Μη δίνετε ελλιπή περιγραφή εργασίας: Η εύρεση του υπαλλήλου που θέλετε, ξεκινά με το να ξέρετε τι θέλετε. Η περιγραφή της θέσης εργασίας πρέπει να περιλαμβάνει πληροφορίες που αφορούν τα κύρια καθήκοντα και το περιεχόμενο της θέσης εργασίας που προσφέρετε. Συντάξτε την αγγελία σας με σαφήνεια και χωρίς γενικόλογες διατυπώσεις, έτσι ώστε να βοηθήσετε και τον υποψήφιο να καταλάβει εάν ταιριάζει στο προφίλ που αναζητάτε. Απ’ την άλλη, αποφύγετε την υπερβολικά λεπτομερή καταγραφή των προσόντων, διότι έτσι μπορεί να αποκλείσετε εξαρχής ικανούς και ταλαντούχους ανθρώπους, που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της επιχείρησής σας. 
3. Μην αμελείτε να κοιτάξετε και… κάτω ​​από την επιφάνεια: Κάποιος που παρουσιάζει ένα βιογραφικό με εξαιρετικές σπουδές στον τομέα του μπορεί να μην έχει τις απαραίτητες κοινωνικές δεξιότητες, που θα τον κάνουν να σταθεί με αξιώσεις στον χώρο εργασίας. Επίσης, μπορεί κάποιοι άλλοι υποψήφιοι να είναι έμπειροι στο να κάνουν μια άριστη πρώτη εντύπωση, με αυτοπεποίθηση και καλές απαντήσεις που τις έχουν προβάρει εκατό φορές, αλλά ίσως δεν έχουν την εξειδίκευση που χρειάζεστε. Για να βρείτε τον κατάλληλο άνθρωπο για τη μικρή επιχείρησή σας, θα πρέπει να σκάψετε βαθιά. Κάντε μερικές μη συμβατικές ερωτήσεις ή θέστε ένα πραγματικό εργασιακό πρόβλημα προς επίλυση. Ψάξτε τους λόγους για τους οποίους να μην προσλάβετε κάποιον που αρχικά σας κάνει καλή εντύπωση. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε, πιθανότατα έχετε ανακαλύψει τον επόμενο υπάλληλό σας.

4. Μην αποκλείετε την ομάδα σας: Η τελική απόφαση πέφτει στους ώμους σας, αλλά η αναζήτηση πληροφοριών από συνεργάτες σας μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε πιθανά προβλήματα που σας έχουν ξεφύγει. Ένα πρόσθετο σχόλιο μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε ένα περιβάλλον μικρών επιχειρήσεων, όπου τα μέλη του προσωπικού αλληλοεπιδρούν συχνά και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό το ένα από το άλλο. Μια άλλη ματιά μπορεί να αποτρέψει πολλά από τα δεινά που προέρχονται από την πρόσληψη του λάθος ανθρώπου για την επιχείρησή σας.

Photo by chuttersnap on Unsplash


Λάθος… πρόσληψη
Tagged on:         

Leave a Reply