Λιγότερες εργάσιμες, μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Κι όμως!

Productivity Ethel
Μοντέρνοι καιροί, απαιτούν μοντέρνες συνθήκες εργασίας. Όσο κι αν η αγορά εργασίας επιτάσσει εδώ και χρόνια την απασχόληση 5 ημέρες την εβδομάδα, οι νέες γενιές απαιτούν εναλλακτικές συνθήκες εργασίας κι οφείλουμε να τις εξετάσουμε και να τις εφαρμόσουμε κατά το δοκούν.

Της Έθελ Αγγελάτου

Οργανισμοί, μάλιστα, που κινούνται με πιο γρήγορους ρυθμούς, εξελίσσονται κατά τις απαιτήσεις της τεχνολογίας και σκέφτονται με ορίζοντα το μέλλον, είναι από τους πρώτους που ενστερνίζονται τα παραπάνω και έχουν εφαρμόσει την εργασία των 4 ημερών εντός της εβδομάδας, τηρώντας μάλιστα τους ίδιους μισθούς. Και το κίνητρό τους; Μα φυσικά, η αυξημένη παραγωγικότητα κι η αποτελεσματικότητα, την οποία και τελικά επέφεραν.

Συνεπώς, η πίεση που δέχονται οι εργαζόμενοι κατά το εργασιακό τους ωράριο, πόσο μάλλον όταν καλούνται να το επεκτείνουν εντός της ημέρας, δεν είναι παράγοντες που οδηγούν έναν οργανισμό στην ανάπτυξη. Αντιθέτως, αυτό θα γίνει πραγματικότητα μόνο αν βρεθούν τρόποι για να μπορεί το ανθρώπινο δυναμικό να εκπαιδευθεί, να αισθάνεται και να είναι παραγωγικό, σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες. Και συγκεκριμένα, με:

Ευέλικτους Χώρους & Ώρες Εργασίας

Είναι σημαντικό, πλέον, τόσο για τα στελέχη της Γενιάς Y, αλλά και της Χ και των Baby Boomers (μην θεωρούμε δεδομένο ότι δεν τους αφορά), να νιώθουν ότι μπορούν να είναι παραγωγικά και να μοιράζονται τις ίδιες αξίες. Πρακτικές όπως αυτές των 4ων ημερών εργασίας, των open-plan γραφείων, καθώς και των ευέλικτων ωρών εργασίας, είναι μερικές από αυτές που η εφαρμογή τους ενθαρρύνουν μια εργασιακή πραγματικότητα αντάξια των καιρών…

Ευκαιρίες Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης

…ειδικά όταν πλέον οι εργαζόμενοι, επί καθημερινής βάσης, έχουν στα χέρια τους την τεχνολογία και δυνατότητες εκπαίδευσης, άνευ προηγουμένου. Όταν, λοιπόν, επιταχύνονται οι χρόνοι των διαδικασιών και αυξάνονται οι ευκαιρίες συνεργασίας κι ομαδικότητας, είναι και αντιστρόφως ανάλογο οι Γενιές να αναζητούν νέες πιο ευέλικτες συνθήκες σε χώρους και ώρες εργασίας. Κοινώς, οι μεν παράγοντες, εξυπηρετούν τους δε.

Ένα Κοινό Όραμα Γενεών

Η παραγωγικότητα δεν είναι μόνο στόχος των οργανισμών, των εργοδοτών και της διοίκησης. Είναι, και μπορεί να είναι, και των εργαζομένων, αν εμπνευστούν και συνειδητοποιήσουν ότι η συμβολή τους εκτιμάται και ανταποδίδεται. Με την Γενιά Ζ να έρχεται σύντομα στο προσκήνιο, οι φρέσκιες ιδέες της σε συνδυασμό με τις εμπειρίες των προηγούμενων γενεών, θα προσδώσει ουσιαστικό νόημα στο εργασιακό περιβάλλον. Και για να «στεγαστεί» εργασιακά αυτή η γενιά και να συμβιώσει με τις προηγούμενες, είναι αυτονόητο ότι θα χρειαστεί να γίνει μια ενιαία προσπάθεια διαχείρισης και αξιοποίησης των ταλέντων τους.

Photo by Austin Distel on Unsplash


Λιγότερες εργάσιμες, μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Κι όμως!

Leave a Reply