Όλα είναι στο μυαλό μας!

trust
5 τεχνικές για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και επίλυση συγκρούσεων

Της Μίας Κόλλια

Σύμφωνα με έρευνες για τη λειτουργία του εγκεφάλου, υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι για να κάνετε τους άλλους να αισθάνονται ότι είστε αξιόπιστοι και να βοηθήσετε στη μείωση της έντασης στο γραφείο.

Οι συγκρούσεις στην εργασία είναι κάτι συνηθισμένο. Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μελέτη της CPP Global, το 85% των εργαζομένων σε όλα τα επίπεδα αντιμετώπισαν συγκρούσεις στον χώρο εργασίας. Η ρίζα της σύγκρουσης προέρχεται από τη δυσπιστία και, δυστυχώς, μόνο 7% των εργαζομένων εμπιστεύονται τους ηγέτες τους.

Πώς μπορείτε λοιπόν να οικοδομήσετε την εμπιστοσύνη και να βοηθήσετε στην επίλυση των συγκρούσεων; Τα ευρήματα του νευροεπιστήμονα και συγγραφέα Dr. Andrew Newberg θα σας βοηθήσουν.

1. Προσέξτε τι λέτε: Τα λόγια σας σχηματίζουν νευρικά μοτίβα στον εγκέφαλό σας. Φανταστείτε μια αδιάκοπη διαδρομή. Όσο περισσότερο περπατάτε στο ίδιο μονοπάτι, τόσο πιο ξεκάθαρα διαγράφεται αυτό και τελικά γίνεται το σωστό μονοπάτι που οδηγεί σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Οι σκέψεις σας χτίζουν οδικούς χάρτες στον εγκέφαλό σας, που διαμορφώνουν την αντίληψή σας για την πραγματικότητα και καθοδηγούν αυτό που νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε ή να μην κάνετε.

Για παράδειγμα, αν λέτε ότι η δουλειά είναι δύσκολη, ποτέ δεν θα είστε πολύ επιτυχημένος. Γιατί να μην επενδύσετε τον χρόνο σας στην οικοδόμηση νευρικών μοτίβων που είναι θετικά και εμψυχωτικά;

2. Μιλήστε αργά, σταθερά και ήρεμα: Για να επικοινωνήσετε αποτελεσματικά με τους υπαλλήλους σας και να χτίσετε εμπιστοσύνη, μιλήστε αργά, με σιγουριά, ηρεμία και όχι πολλή ώρα. Ο Dr. Newberg εξηγεί ότι ο εγκέφαλός μας μπορεί να κρατήσει μόνο κομμάτια πληροφοριών από 30 έως 40 δευτερόλεπτα. Οπότε αν λέτε κάτι σημαντικό, κρατήστε αυτό στο μυαλό σας. Επίσης, το συναίσθημα που μεταφέρετε όταν μιλάτε παίζει ρόλο στον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τις πληροφορίες. Η εμπιστοσύνη, όταν επικοινωνείτε, αποδεικνύεται σημαντική για το πόσο εμπιστεύονται οι άλλοι όσα λέτε και τελικά εσάς.

3. Μην ξεχνάτε να χαμογελάτε -σαν τη Mona Lisa: Δεν είναι μόνο οι λέξεις που χρησιμοποιείτε που επηρεάζουν τις σχέσεις σας και δημιουργούν εμπιστοσύνη. Είναι και η γλώσσα του σώματός σας. Οι εκφράσεις του προσώπου σας φανερώνουν τις προθέσεις σας, είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι. Σύμφωνα με τον Dr. Newberg, η έρευνα δείχνει ότι το πιο αξιόπιστο πρόσωπο είναι ήρεμο, με ευγενικά μάτια και χαμόγελο και μαλακές εκφράσεις. Σκεφτείτε τη Μόνα Λίζα!

4. Να ακούτε και να είστε αξιόπιστος: Η αυθεντικότητα είναι το παν. Είναι δύσκολο να κερδίσετε την εμπιστοσύνη, εάν δεν είστε αυθεντικός μπροστά στους άλλους. Αυτό το γνωρίζουμε διαισθητικά, αλλά προφανώς είναι μετρήσιμο στον εγκέφαλό μας. Η υπερβολικά θετική προσέγγιση μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα. Να είστε ειλικρινείς, χωρίς να εξωραΐζετε καταστάσεις, και θα δείτε την ανταπόκριση να βελτιώνεται.

5. Μάθετε για τους κατοπτρικούς νευρώνες και χρησιμοποιήστε τους προς όφελός σας: Ο Dr. Newberg λέει ότι στον εγκέφαλό μας έχουμε νευρώνες-καθρέφτες, οι οποίοι είναι κύτταρα που αντιδρούν τόσο όταν εκτελείται μια συγκεκριμένη δράση όσο και όταν αυτή απλώς παρατηρείται. Αυτό σημαίνει ότι μέσα από τους κατοπτρικούς νευρώνες σας μπορείτε να αισθανθείτε, σε κάποιο βαθμό, αυτό που αισθάνεται κάποιος άλλος, χωρίς να το περάσετε μόνοι σας. Έτσι  εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό τον μοχλό. Ας πούμε ότι ένας υπάλληλός σας ήρθε σε σας πολύ αναστατωμένος. Αν εσείς παραμείνετε ήρεμος, θα κάνετε και τον άλλον πιο ήρεμο, μέσω των κατοπτρικών νευρώνων. Εάν αναστατωθείτε, μπορεί εκείνος απλώς να εκραγεί. Η πρόβλεψη των αντιδράσεων και η προσαρμογή των δικών σας ενεργειών για την αντιστάθμιση των αρνητικών επιπτώσεων είναι ισχυρές, εάν θέλετε να επιλύσετε αποτελεσματικά μια σύγκρουση.

Photo by Bernard Hermant on Unsplash


Όλα είναι στο μυαλό μας!
Tagged on:     

Leave a Reply