Ωπ! Τι βλέπω; Στη συνέντευξη με tattoo-αζάκι στο λαιμό;


Μόδα ή όχι, το φαινόμενο δεν κατακλύζει μόνο τις παραλίες, αλλά και τις εταιρείες. Είτε είναι mottos-φράσεις κινητοποίησης, λουλούδια ή ινδάλματα, διάφορα μοτίβα τατουάζ κάνουν την εμφάνισή τους σε όλο το φάσμα του σώματος κάποιου που επιλέγει, πλέον όχι μόνο από άποψη, να τα «χτυπήσει». Στατιστικά μαρτυρούν πως 1 στους 5 ενήλικες στην Μεγάλη Βρετανία έχουν τατουάζ και ειδικά, όσοι είναι κάτω των 40 έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να επιθυμούν να «σημαδέψουν» το σώμα τους με κάτι τέτοιο.

Ενώ λοιπόν, παλιότερα συνδέαμε την ύπαρξή τους με συγκεκριμένα άτομα (όσους είχαν εκτίσει ποινή σε φυλακή) ή/και επαγγέλματα (π.χ. της νυχτερινής διασκέδασης, όπως barmen/women, DJs, κ.ά.), σήμερα συνειδητοποιούν όλοι, ολοένα και περισσότερο, ότι τα taboo στο γραφείο αρχίζουν να εξαλείφονται. Πώς αλλιώς άλλωστε θα μπορούσε να συμβεί, όταν αυτοί που ενδεχομένως θα τους έκριναν αρνητικά, το πιο πιθανό είναι ότι κι οι ίδιοι έχουν τατουάζ, απλά ίσως πιο μικρό, διακριτικό ή σε μη-φανερό σημείο. Και κάπως έτσι, έχουν χαλαρώσει και άλλες «παραδόσεις», π.χ.  αναφορικά με τον κώδικα ενδυμασίας/εμφάνισης γενικότερα στο εργασιακό περιβάλλον.

Ας δούμε, όμως, πώς αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο θέμα μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες του εξωτερικού – ειδικά δεδομένου του γεγονότος ότι οι περισσότερες πρακτικές τους, αργά ή γρήγορα θα φτάσουν και προς τη χώρα μας. Από ένα δείγμα 500 στελεχών που εξασκούν την στελέχωση προσωπικού, το 75% δήλωσε ξεκάθαρα ότι η εικόνα ενός υποψηφίου επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την πορεία της υποψηφιότητάς του και 88% δήλωσε πως ένα εμφανές τατουάζ, μπορεί να περιορίσει την εξέλιξη της καριέρας του. Μάλιστα, 41% παραδέχτηκε πως έχει επηρεαστεί και απορρίψει υποψηφίους που ήταν κατάλληλοι για μια θέση, για αυτό το λόγο.

Οι τρεις λόγοι που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, είναι:

👉 Περίπου οι μισοί θεωρούν ότι η ίδια η αγορά δεν θα τους έβλεπε με καλό μάτι

👉 Επίσης, οι μισοί νοιώθουν πως ένα εμφανές τατουάζ υποδηλώνει έλλειψη επαγγελματισμού

👉 Το 41%, πήραν αυτή την απόφαση γιατί η εργοδότρια εταιρεία έχει πολύ αυστηρό κώδικα ενδυμασίας/εμφάνισης

Πάνω σε αυτό, τα τατουάζ δεν ήταν ο μόνος παράγοντας που τους αποθάρρυνε να προχωρήσουν σε πρόσληψη, αλλά κι όταν κάποιος:

⛔ Ντύνεται αρκετά πρόχειρα (34%)

⛔ Έχει σε πολλά σημεία piercing (26%)

⛔ Έχει έντονα ή ιδιαίτερα βαμμένα τα μαλλιά του (21%)

Παρ΄ όλα αυτά, μη νομίζετε ότι οι παραπάνω ερωτηθέντες δεν αντιλαμβάνονται τη βαρύτητα των διακρίσεων μέσα στον εργασιακό χώρο και των αποφάσεων που απορρέουν από αυτές. Πόσο μάλλον, όταν το 82% αυτών συνειδητοποιεί το ποσοστό των ταλέντων που θα αποτρέψουν και θα χάσουν, αν συνεχίσουν με τις ίδιες αντιλήψεις.

Οι εποχές έχουν αλλάξει

Λογικό, θα έλεγα. Όταν πλέον οι millennials έχουν ήδη θέσεις ευθύνης, αρμοδιοτήτων και έχουν διακριτή θέση στην λήψη αποφάσεων καθημερινά, είναι φυσικό επακόλουθο. Όχι γιατί είναι πιο εξοικειωμένοι με τις «εναλλακτικές» εμφανίσεις που επιλέγουν κάποια στελέχη, αλλά κυρίως γιατί, όπως προανέφερα, κι οι ίδιοι μπορεί να τις ακολουθούν. Οπότε όλη η διαδικασία συνάδει με την αντίληψη και συνεπώς, την κατανόησή τους. Εξ ου και οι παραπάνω διακρίσεις, έχουν αρχίσει και μειώνονται τα τελευταία 5 έτη.

Προκειμένου, όμως, οι πιθανά βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις τους για το όλο θέμα της εμφάνισης, να μην «εκ-βιάσουν» και προκαλέσουν αυθόρμητα συμπεράσματα εις βάρος ενός ταλέντου που έχει ανάγκη ο οργανισμός… σχετικά συστήματα και διαδικασίες σχεδιάζονται και εφαρμόζονται διαρκώς. Όπως, οι αξιολογήσεις που γίνονται μέσω παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας, συνεντεύξεις μέσω τηλεφώνου, και φιλτράρισμα υποψηφίων από (ro)bots, καθώς και μέσω συστάσεων από συναδέλφους και άλλους επαγγελματίες.

Τα παραπάνω πραγματεύεται και το Global Recruiting Trends Report, αποδεικνύοντας ότι 49% των recruiters στην Μεγάλη Βρετανία αντιλαμβάνονται την άμεσα μελλοντική σημασία των τεχνικών στελέχωσης. Καθώς επίσης, το 42% των υποψηφίων πιστεύει πως η προκατάληψη είναι ένα από τα μεγαλύτερα άλυτα θέματα στον τομέα της ανάπτυξης ταλέντων σε ηγέτες. Το μόνο που απομένει, λοιπόν, είναι αμφότερες πλευρές να συνεργαστούν.

 

Της Έθελ Αγγελάτου

Copyright: www.shutterstock.com


Ωπ! Τι βλέπω; Στη συνέντευξη με tattoo-αζάκι στο λαιμό;

Leave a Reply