Παράξενες (και υπέροχες) εργασιακές ιστορίες του 2018!

ιστορίες

Καθώς έφυγε και το 2018, ρίχνουμε μια ματιά σε μερικές ασυνήθιστες ιστορίες που σχετίζονται με το εργασιακό περιβάλλον και έγιναν πρωτοσέλιδα κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

«Οι υπάλληλοι της εταιρείας μπορούν να ψηφίσουν για τις αυξήσεις τους»

Αν ανήκετε σε αυτούς που δυσκολεύονται πολύ να ζητήσουν αύξηση από το αφεντικό τους, φανταστείτε να έπρεπε να το κάνετε μπροστά σε όλους τους συναδέλφους σας. Γιατί αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι στην ιστοσελίδα Squaremouth, αν θέλουν να αυξήσουν τον μισθό τους. Η εταιρεία υποστηρίζει ότι αυτή η πρακτική ενθαρρύνει τη  διαφάνεια και χρησιμοποιείται για τον καθορισμό των αυξήσεων από το 2003.

Πηγή: CNBC

«Χειριστής αποσκευών αποκοιμιέται στον χώρο φόρτωσης του αεροπλάνου και πετάει για  Σικάγο»

Εκτός και αν δουλεύετε σε εταιρεία που προσφέρει δωμάτια για έναν γρήγορο ύπνο, δεν είναι και τόσο καλή ιδέα να σας παίρνει ο ύπνος στη δουλειά. Αυτό είναι ακόμα πιο σοβαρό, αν δουλεύετε σε δυνητικά επικίνδυνο περιβάλλον ή υπάρχει κίνδυνος να ξυπνήσετε σε διαφορετική χώρα.

Πηγή: Huffington Post

«Τεράστια πλεονεκτήματα που προσφέρουν κάποιες πόλεις στην Amazon»

Οι εταιρείες συνήθως προσφέρουν εργασιακά προνόμια, ώστε να προσελκύσουν ταλέντα. Όταν όμως είσαι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον πλανήτη και ψάχνεις τοποθεσία για τη νέα σου έδρα παγκοσμίως, τότε γίνεσαι η εταιρεία αυτή που της προσφέρονται ειδικά προνόμια. Έτσι, όταν η Amazon γνωστοποίησε ότι ψάχνει για τη νέα της εγκατάσταση, αρκετές πόλεις τής έκαναν κάποιες μοναδικές προσφορές.

Πηγή: Huffington Post

«Η WeWork παρακολουθεί πόσο πίνουν τα μέλη της κατά τη διάρκεια της εργασίας»

Οι συνθήκες εργασίας όσον αφορά την κατάχρηση αλκοόλ και τα γεύματα με τη συνοδεία άφθονων Μαρτίνι που δείχνουν στο «Mad Men» μάλλον δεν συνηθίζεται στα γραφεία της WeWork και δεν σκοπεύουν να το αλλάξουν. Κάποια στιγμή μέσα στη χρονιά, η εταιρεία, η οποία προηγουμένως πρόσφερε δωρεάν απεριόριστη μπίρα ως προνόμιο στα μέλη της, επέβαλε ένα όριο 4 ποτών την ημέρα και περιορισμένη πρόσβαση στην μπίρα από το μεσημέρι μέχρι τις 8 μ.μ.

Πηγή: Vox

Της Μίας Κόλλια

Copyright: www.shutterstock.com


Παράξενες (και υπέροχες) εργασιακές ιστορίες του 2018!
Tagged on:             

Leave a Reply