Πρόγραμμα επιδότησης 100.000 θέσεων εργασίας: σας αφορά;

programma epidotisis
Πρόσφατα ανακοινώθηκε ένα νέο πρόγραμμα που αναμένεται να δώσει μεγάλη ανάσα: το πρόγραμμα επιδότησης 100.000 θέσεων εργασίας για επιχειρήσεις.

Στο πρόγραμμα αυτό θα μπορούν να εντάσσονται όσες επιχειρήσεις είδαν μείωση του τζίρου τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, πληττόμενες επιχειρήσεις όπως αυτές της εστίασης, του τουρισμού, του αθλητισμού και του πολιτισμού, αλλά και υγιείς επιχειρήσεις με αυστηρότερα ωστόσο κριτήρια και προτεραιότητα στις πληττόμενες.

Οι επιχειρήσεις με το πρόγραμμα αυτό θα μπορούν να κάνουν προσλήψεις και το κράτος θα επιδοτεί το 100% των ασφαλιστικών και εργοδοτικών εισφορών. Τι είδους προσλήψεις επιτρέπονται μέσα από το πρόγραμμα; Κάθε είδους προσλήψεις για νέους μισθωτούς υπαλλήλους ανεξαρτήτως μισθού και ειδικότητας.

Έξτρα κίνητρο θα υπάρχει για να προσλάβουν οι επιχειρήσεις και μακροχρόνια ανέργους, καθώς η πρόσληψή τους θα επιδοτείται με επιπλέον 200 ευρώ μηνιαίως.

Στο πρόγραμμα θα υπάρχει και εξάμηνη ρήτρα απολύσεων, δηλαδή οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να διατηρήσουν τον ίδιο αριθμό εργαζομένων, τουλάχιστον για έξι μήνες.

Photo by Marten Bjork on Unsplash


Πρόγραμμα επιδότησης 100.000 θέσεων εργασίας: σας αφορά;

Leave a Reply