Πώς θα προσελκύσετε ταλέντα στην επιχείρησή σας

Talent acquisition
Η εύρεση των κατάλληλων ταλέντων κρατάει ζωντανή μια επιχείρηση και σύμφωνα με μια έρευνα, το 78% των ηγετών αναφέρει ότι «ο στόχος της στρατηγικής τους για την απόκτηση ταλέντων είναι να έχουν μετρήσιμο αντίκτυπο στις επιχειρηματικές επιδόσεις τους».

Προσπαθούν μάλιστα να είναι ενημερωμένοι σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη στρατηγική προσέλκυσης ταλέντων, για να είναι μπροστά στον ανταγωνισμό.

Παρακάτω ακολουθούν τέσσερις τακτικές αναφορικά με την απόκτηση ταλέντων, που θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της εταιρείας ή ακόμη και της ομάδας σας.

Δώστε αξία στο όνομα της εταιρείας σας: Η διαδικασία πρόσληψης γίνεται πολύ πιο εύκολη, όταν αυτοί που ψάχνουν δουλειά θέλουν πραγματικά να εργαστούν στην εταιρεία σας. Για να δημιουργήσετε αυτό το επίπεδο ενδιαφέροντος, κάντε την επιχείρησή σας ένα μέρος όπου θέλει να δουλέψει ένα ταλέντο, ξεκινώντας με τη δημιουργία του ιστότοπού της ως μιας ελκυστικής πλατφόρμας για την καλύτερη ανάδειξη της εταιρικής σας κουλτούρας. Πρέπει επίσης να μοιραστείτε το μήνυμα της επωνυμίας σας μέσω του υλικού μάρκετινγκ που χρησιμοποιείτε, καθώς και των καναλιών κοινωνικών μέσων, για να προσελκύσετε το ενδιαφέρον των ατόμων που αναζητούν εργασία.

Ενθαρρύνετε το προσωπικό να συστήνει την εταιρεία σας: Πολλοί εργοδότες συνειδητοποιούν ότι τα καλά λόγια των εργαζομένων τους για την εταιρεία είναι μαγνήτης για νέες προσλήψεις. Επομένως, εάν δεν ενθαρρύνετε το ίδιο το εργατικό δυναμικό σας για να προσελκύσετε ένα νέο ταλέντο, πιθανότατα χάνετε υπαλλήλους υψηλής ποιότητας. Οι υπάλληλοί σας είναι οι πλέον κατάλληλοι για να επικοινωνήσουν την κουλτούρα της εταιρείας σας και συχνά είναι σε θέση να καταλάβουν ποιος από τους υποψήφιους που αναζητούν εργασία θα ταιριάξει περισσότερο και θα δώσει ώθηση στην επιχείρησή σας. Η αίσθηση υπερηφάνειας των υπαλλήλων σας για τη δουλειά τους είναι πολλές φορές αρκετή για επιτυχημένες νέες προσλήψεις, αλλά μαζί με τη δική σας ώθηση, είναι πιθανόν να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η ροή νέων ταλέντων.

Δημιουργήστε έναν διαδικτυακό αγωγό ταλέντων: Η δημιουργία και η διατήρηση ενός «αγωγού» ταλαντούχων ατόμων που έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εταιρεία σας επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία πρόσληψης. Το χτίσιμο ενός δικτύου ταλέντων περιλαμβάνει την ανάπτυξη σχέσεων με υποψήφιους εργαζομένους, πολύ πριν από την ανάγκη πλήρωσης μιας νέας θέσης εργασίας. Είτε χρησιμοποιείτε μια πλατφόρμα που μπορεί να στέλνει αυτόματα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είτε απλώς μια υπενθύμιση στο ημερολόγιό σας, βάλτε στις προτεραιότητές σας να διατηρείτε επαφή με αυτούς τους υποψήφιους υψηλής αξίας, ώστε να είναι κι εκείνοι προετοιμασμένοι για την κατάλληλη ευκαιρία.

Δώστε πληροφορίες: Κατανοήστε τις τρέχουσες τάσεις στον τομέα των προσλήψεων και παρακολουθήστε τις αλλαγές που συμβαίνουν στον κλάδο σας, για να μάθετε τι προσφέρουν οι άλλες επιχειρήσεις στους υποψήφιους εργαζόμενους. Πληροφορίες για τους μισθούς και άλλα δεδομένα σχετικά με διάφορες παροχές, που μπορείτε να αναφέρετε και στον ιστότοπο της εταιρείας σας, μπορούν να σας κάνουν πιο ανταγωνιστικούς εργοδότες.

Photo by Cytonn Photography on Unsplash


Πώς θα προσελκύσετε ταλέντα στην επιχείρησή σας
Tagged on:         

Leave a Reply