Τι να μην ρωτάς τους υποψηφίους κατά την αξιολόγηση

not ask

Αν υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις που πραγματικά έχουν φέρει σε κατάσταση αμηχανίας – εώς και εκτός ελέγχου – κάποιους υποψηφίους, τότε σίγουρα είναι οι παρακάτω. Αν μέχρι τώρα έχετε κάνει έστω και μία σε κάποιον, αναθεωρήστε κι εδώ σας παραθέτουμε και το γιατί.

Έχετε σύντροφο ή/και σκοπεύετε να παντρευτείτε άμεσα;

Εκτός του ότι η συγκεκριμένη είναι μια άκρως προσωπική ερώτηση, τα πλάνα κάποιου σε σχέση με την ζωή του δεν θα πρέπει να σας αφορούν. Είτε έχετε απέναντί σας υποψήφιο άντρα, είτε γυναίκα, κι όσο κι αν εργοδοτικά ένας ενδεχόμενος γάμος ή μια εγκυμοσύνη θα σας «χαλάσει τα σχέδια» της ροής των εργασιών, δεν σας δίνει κάτι τέτοιο το δικαίωμα να υπεισέρχεστε σε τέτοιες ερωτήσεις.

Έχετε Παιδιά;

Παρομοίως με την παραπάνω, η ερώτηση της «οικογένειας» δεν πρέπει να τίθεται σε κανένα από τα δύο φύλα, σε καμία περίπτωση. Αυτό που μπορείτε να ρωτήσετε είναι αν υπάρχουν υποχρεώσεις ή δεσμεύσεις που θα κρατούσαν π.χ. τον/την εργαζόμενο/η απασχολημένο σε κάποιες περιστάσεις ή θα τον/την δυσκόλευαν σε πιθανές υπερωρίες που θα προέκυπταν.

Πότε αποφοιτήσατε;

Όταν ρωτάτε κάτι τέτοιο, είναι εμφανές ότι αναζητάτε την ηλικία κάποιου. Μπορείτε ασφαλώς να την αντιληφθείτε από κάποια δεδομένα που έχει συμπεριλάβει στο βιογραφικό του κι αν όχι, τότε πραγματικά σκεφτείτε αν χρειάζεστε την συγκεκριμένη πληροφορία περισσότερο από άλλες. Ίσως να επικεντρωνόσασταν στις δυνατότητες του υποψηφίου και την πρόθεσή του/της να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της θέσης, αντί να μένετε πιστοί σε στερεότυπα που εν τέλει μπορεί να μην ευσταθούν; Τι λέτε;

Που μένετε;

Το αν μπορεί ένας/μία υποψήφιος/α να βρεθεί στο χώρο εργασίας εγκαίρως και τον χρόνο που θα χρειαστεί για να μετακινηθεί ως εκεί, μάλλον δεν σας αφορά. Γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι σε αυτό αποσκοπεί η συγκεκριμένη ερώτηση. Αν όμως επιθυμείτε να γνωρίζετε τον τρόπο της μετακίνησής του για να επιβεβαιωθείτε ότι αυτός θα είναι ασφαλής, μπορείτε να τον ρωτήσετε ευθέως – ίσα-ίσα που μια τέτοια ερώτηση μπορεί να αφήσει και καλύτερη εντύπωση.

Πόσες ημέρες ασθένειας λάβατε κατά την προηγούμενη εργασία σας;

Αλήθεια; Τι λαυράκι πάτε να βγάλετε ακριβώς; Κι όμως τέτοιες ερωτήσεις έχουν ακουστεί στην αγορά, κυρίως όταν ένας εργοδότης προσπαθεί να ανακαλύψει πόσο φιλάσθενος είναι ένας δυνητικός εργαζόμενος. Σίγουρα υπάρχουν άλλοι τρόποι να ρωτήσετε για την υγεία και την ικανότητά του/της να φέρνει εις πέρας τα καθήκοντά του/της.

Τι θα λέγατε λοιπόν, μιας και ξεκινάει μια καινούρια «σχολική χρονιά», να αναθεωρήσετε όσα σας προβληματίζουν και τις μεθόδους που ενδεχομένως προσπαθούσατε να εκμαιεύσετε τέτοιες πληροφορίες, και να γίνετε ακόμη πιο ανθρωποκεντρικοί;

Της Έθελ Αγγελάτου

Photo by Andre Hunter on Unsplash


Τι να μην ρωτάς τους υποψηφίους κατά την αξιολόγηση

Leave a Reply